Lesmateriaal review: Cristallo.nl

Naast juf ben ik ook al 5 jaar moeder. Toen de vijfde verjaardag van mijn dochter er aan zat te komen, heb ik me wel een aantal keer op het hoofd gekrabd. Want de lieve schat wilde natuurlijk een partijtje. En wat doe je dan als moeder? Je speurt het internet af naar leuke suggesties. Zo stuitte ik op de site van Cristallo. “Complete knutselpakketten, altijd een succes bij kinderfeestjes” stond er op de site. Dat klonk goed! Dus kijk ik wat verder op de site voor meer details. Ik wilde graag een activiteit die ik zelf thuis kan ondernemen. En dat vond ik bij Cristallo.

Wat Cristallo je biedt zijn verschillende mozaïekpakketten voor partijtjes. Zeker geschikt voor alle leeftijden van de basisschool, zowel voor jongens als meisjes. Ik koos voor de spiegels met uitgefreesde vormen, zoals een bloem, een vogel, een aardbei of appel, een paddenstoel of een auto.  De mensen van Cristallo zijn direct te bereiken op de site via een direct chat. Mocht je eventuele vragen hebben, dan kan je deze direct stellen en krijg je dus ook direct antwoord. Echt service! Als je deze pakketten bestelt krijg je direct alles wat je voor de set nodig hebt. De lijm, de steentjes, en alle producten voor de afwerking netjes in 1 pakket. De levering was snel en perfect. Toen ik onverwacht nog een extra kind moest uitnodigen voor het feestje, werd ook de nalevering bijzonder snel afgehandeld. Er zit een uitgebreide handleiding bij, maar Cristallo heeft ook filmpjes op de site staan. Zeer handig voor mij maar ook voor de kinderen. Voordat we aan de activiteit begonnen heb ik het filmpje even aan de kinderen laten zien zodat ze een idee hadden van hoe ze te werk moesten gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=xZWjQLEHjMQ

Na het zien van het filmpje waren alle kinderen enthousiast en gingen ze hard aan het werk. De groep was gevarieerd, er zaten kinderen van 4, 5 en 6 jaar aan tafel. Ze deden voorzichtig een drupje lijm op het steentje en plakten deze daarna op de lijst. Een ander meisje was lang niet zo geduldig. Zij smeerde de lijm uit over een groot stuk en begon daarna de steentjes op te plakken. Ik was bang dat het eindresultaat er minder mooi uit zou zien bij dit kind maar niets was minder waar! Hoewel ik er als juf toch voor ben dat ze de steentjes tussen de vingers nemen en ze op deze manier opplakken. De motoriek wordt zo meer gestimuleerd en het uitsmeren van lijm op een oppervlak is de peutermanier. Dus minder geschikt voor deze leeftijdsgroep. De steentjes zijn overigens gemaakt van kunststof en hebben geen scherpe randjes waar de kinderen zich aan kunnen bezeren. Zoals met alle knutselactiviteiten is het een goed idee de kleding te beschermen met eventueel een schort.

http://www.youtube.com/watch?v=AtIOoeDiLZg

Voor aanvang dacht ik misschien te weinig tijd te hebben voor de hele activiteit maar niets was minder waar.  De kinderen waren op tijd klaar en zeer tevreden met het resultaat. Wij hebben er zelf voor gekozen om de spiegels op ons gemakje na het partijtje af te werken. Dat gaf ons wat meer rust. Maar de afwerking lijkt mij ook heel goed te doen door de kinderen zelf als er voldoende tijd is. De afwerking is overigens niet moeilijk: je maakt wat van het speciaal bijgeleverde “cement” aan en je smeert dit uit tussen de voegen. Vervolgens laat je het even drogen en neem je het af met een sponsje. En klaar waren de mozaïeken.

http://www.youtube.com/watch?v=aJh_8DwSqRU

Na het weekend namen we de spiegels mee naar school waar we ze aan de kinderen uitdeelden. De reacties van de ouders en de kinderen waren erg enthousiast. Al met al een zeer geslaagde activiteit! Bedankt Cristallo!

Ik had nog steentjes en lijm over die ik bewaar voor een regenachtige dag in de herfst. Dan mozaïeken mijn dochter en ik samen iets moois. En misschien dat ik er nog wel een ander leuk knutselpakketje bestel, keus genoeg! Een goede tip dus voor het partijtje van uw kind: www.cristallo.nl