Clavis Wille Wete prijsvraag

Sinds een paar weken ben ik verrukt van een serie van uitgeverij Clavis. Het is de serie Wille wete, een informatieve reeks in vier categorieën: natuur, geschiedenis, veel te doen en de wereld. Ik ben van mening dat deze boeken uitstekend gebruikt kunnen worden in je groep en daarom bespreek ik graag een aantal titels met je. Bovendien hebben we van Clavis toestemming gekregen om een aantal boeken cadeau te doen. Lees verder voor de prijsvraag …

Willewete: veel te doen Naar de dierentuin, Reina Ollivier & Madeleine van der Raad, Uitgeverij Clavis, ISBN 9789044813876

In dit boek leer je alles over het reilen en zeilen in de dierentuin. De verschillen tussen vroeger en nu, de verblijfplaatsen van de dieren, de taken van een dierenverzorger, hoe de dieren medische zorg krijgen en de geboorte van diverse dierenkleintjes. Naast al deze informatie vind je ook leuke feitjes, een quiz, een aantal knutselsuggesties, een stripverhaal en in het midden van het boek een grote uitvouwbare plaat waar veel op te zien en te bespreken valt. De adviesleeftijd voor dit boek is vanaf 4 jaar, maar met enige aanpassing kun je het boek ook met jongere kinderen bespreken. Mijn zoontje van drie geniet erg van het benoemen van alle dieren en het bekijken van de grote plaat.

Dit boek is leuk om te behandelen voordat je bijvoorbeeld op schoolreis naar de dierentuin gaat. De tekst is soms wat lang, maar je kunt het boek gerust opzij leggen en later weer verder gaan. Ik ben enthousiast!

Naar de dierentuin is te koop bij Bol.com voor EUR 15,95


Willewete: de wereld Op reis met het vliegtuig, Pierre Winters & Tineke Meirink, Uitgeverij Clavis, ISBN: 9789044813029

In Op reis met het vliegtuig wordt er vooral veel verteld over wat er zich allemaal afspeelt op een vliegveld. Je krijgt geen informatie over de werking van het vliegtuig. Wel wordt er kort wat verteld over het ontstaan van een vliegtuig en de verschillende soorten vliegtuigen. Een tekening van de binnenkant van het vliegtuig, een grote uitvouwplaat van een vertrekhal, een quiz, leuke versjes, knutselsuggesties en een logische volgorde. Ook dit boek zit weer tjokvol met informatie. Door de differentiatie blijft elke bladzijde weer een verrassing en blijven kinderen geboeid. Bovendien worden alle Willewete boeken aangeboden vanuit een herkenbare situatie. Het zal kinderen dus ongetwijfeld aanspreken.

Op reis met het vliegtuig is te koop bij Bol.com voor EUR 15,95


Willewete: de wereld Op reis met de auto, Pierre Winters & Tineke Meirink, Uitgeverij Clavis ISBN: 9789044813937

Op reis met de auto is bij uitstek geschikt tijdens een zomer- of verkeersthema in de kleuterklas. Het verhaal gaat over Sam die met zijn familie op reis gaat. Tijdens de reis van Sam worden er verschillende zaken besproken. De opkomst van de auto, de verschillende soorten auto’s, verschillende soorten wegen, navigeren, de verkeersregels en de verschillende hulpdiensten. Natuurlijk weer vol met extra’s zoals versjes, spelsuggesties, een miniquiz en een stripverhaal.

Op reis met de auto is te koop bij Bol.com voor EUR 15,95


Willewete: geschiedenis, Prinsessen, Suzan Boshouwers & Marjolein Hund, uitgeverij Clavis, ISBN: 9789044811735

Een informatief boek over prinses Roos. Zij neemt je mee en geeft een kijkje in het leven van een prinses. Zo vertelt Roos hoe wat zij allemaal moet leren, hoe ze zich moet kleden en hoe ze zich moet gedragen. In het midden van de pagina zie je de voorkant van het kasteel, deze kan je openklappen zodat je een kijkje in het kasteel kan nemen. Door middel van cijfers worden er personen of voorwerpen aangeduid die in een opsomminglijst opgelezen kunnen worden. Ook in dit wille wete boek staan diverse versjes, een quiz en een recept voor prinsessentaartjes. Prachtige tekeningen, er staat wel veel tekst in het boek. Superleuk boek voor meisjes. Voor jongens is er ook een boek over cowboys.

Prinsessen is te koop bij Bol.com voor EUR 15,95


De Wille wete prijsvraag!

Uitgeverij Clavis stelt een aantal Wille wete boeken beschikbaar. Wat moet je doen om er één te winnen? Bekijk dit pdf-je waarin je alle titels kan vinden en:

1. Stel in de klas de vraag aan je kinderen welk boek zij zouden wille winne ;
2. Van welk onderwerp zou jij graag meer wille wete? Welke titel ontbreekt nog volgens jou of jouw groep?

Stuur je antwoord naar info@jufsanne.com , o.v.v. Clavis actie, en wie weet ontvang jij ook zo’n fantastisch boek!

Update 22 juli: de prijsvraag is beëindigd! De winnaars worden bekend gemaakt na de zomervakantie, op 15 augustus.