Lesmateriaal review: Kralenplankjes.nl

Mijn dochter is dol op fröbelen, knutselen en creatief bezig zijn. In de winkel zag ze strijkkralen en vroeg dat aan Sinterklaas. Helaas verdween dit gauw de kast weer in, het was te klein en ze stootte het plankje regelmatig om wat haar bijzonder frustreerde. Nu is haar moeder een juf, en soms is dat best handig! Natuurlijk weet ik van het bestaan van kralenplankjes. Het lijkt op strijkkralen, maar de planken, spijkers en kralen zijn groter. Je kan de kralen na afloop dan wel niet strijken maar het is wel eeuwig te gebruiken en steeds weer nieuwe patronen te maken. Mijn zoon van drie wil alles nadoen wat zijn grote zus doet en gelukkig kan dit ook. Ik vertel van alles over een nieuwe ontdekking; kralenplankjes.nl in de volgende recensie.

Kralenplankjes.nl is een site voor scholen, kinderdagverblijven én voor particulieren, waar je alle materialen met betrekking tot kralenplankjes kan bestellen. Ze leveren de kralenplankjes in diverse uitvoeringen; een transparante, ronde, de standaard vierkante versie en een plastic versie. Naast de plankjes verkopen ze ook een bewaardoos en natuurlijk een zak met de cilinderkralen. De cilinderkralen worden geleverd in de kleuren rood, geel, groen, oranje, blauw, rose, bruin, wit en zwart. Het assortiment bevat ook nog een omdraaiplankje wat het makkelijk maakt de kralen weer op te ruimen.

Mijn dochter kan op kralenplankjes.nl zelf een voorbeeld uitkiezen. Er zijn honderden legvoorbeelden gratis te downloaden, van bekende figuren, verkeer, lichaam, dieren, en nog veel, veel meer. Allemaal duidelijk gerubriceerd in maar liefst 38 categorieën.

Mijn dochter zit in de lentefase en kiest voor de tulp. Haar broertje wil een paddenstoel. Hij begint de kraaltjes secuur en voorzichtig op het plankje te leggen. Hij heeft het transparante kralenplankje en hoeft het figuur dus alleen na te leggen. Hij pakt de juiste kleuren en krijgt een hele rij af! Dat is voor een kind die niet langer dan 5 minuten kan stilzitten een hele prestatie! Juf / mama is tevreden. Hij oefent zijn fijne motoriek en zijn concentratie en als bonus zijn oog-hand coördinatie.

Mijn dochter heeft het kralenplankje met de spijkers. Zij heeft de kralenplankfiguur naast haar plankje liggen en is heel geconcentreerd aan het tellen. Hoeveel kralen heeft ze nodig voor de steel van de tulp en waar moet je beginnen? Mijn dochter oefent nog meer ontwikkelingsgebieden dan mijn zoon. Zij doet een beroep op haar rekenkundige vaardigheden. Ze telt, gebruikt begrippen als hoger, lager, links, rechts, meer, minder en zo kan ik nog wel even doorgaan!

De service op de site is uitstekend. Je kunt de beheerders via een chat eventuele vragen stellen en je betaalt in Nederland geen verzendkosten voor je bestelling. Bovendien mag je alle kralenplank voorbeelden gratis downloaden en je hebt de keuze uit enorm veel voorbeelden! Als juf raad ik deze site en de producten aan omdat het diverse ontwikkelingsgebieden bevordert. Maar als moeder vind ik het een leuke en gezellige bezigheid om met mijn kinderen te ondernemen. Daarom is mijn tip: www.kralenplankjes.nl .