Boekrecensie: Max de rode tractor

Recensie: Max de rode tractor, Laurence Bourguignon & Dominique Maes, Uitgeverij Clavis

Het thema boerderij is net vernieuwd op JufSanne.com, ter aanvulling heb ik een boerderijgeluidenspel toegevoegd. Nu heb ik nog een leuke boekentip voor je:

Max de rode tractor is een boek over een tractor die net uit de fabriek komt. Hij wil graag zo snel mogelijk aan de slag. Als hij gekocht wordt in de winkel komt hij er achter dat het hard werken is op een boerderij. Je ziet verschillende activiteiten zoals ploegen, oogsten, rooien en zaaien. Heel leuk om deze processen door middel van het boek te bespreken met de kinderen. Max gedraagt zich als een mens met gevoelens en buien. Als Max kapot gaat en hij terug naar de winkel moet is hij bang.

De tekst laat hier een hoop liggen, maar op zich een goede manier om de kinderen aan het woord te laten en uit te nodigen hun denkwijze mede te laten  delen. Mooie, duidelijke tekeningen die goed als praatplaten gebruikt kunnen worden. In de tekst staan een aantal lastige woorden maar dit is natuurlijk de beste manier om de woordenschat uit te breiden. Een stoer boek vanaf 4 jaar en uitermate geschikt in het thema boerderij.

Te koop bij Bol.com voor maar € 5,95

P.S. Uitgeverij Clavis heeft nu een leuke actie: Naar aanleiding van het tiende Rikki boek, ‘Rikki is jarig’, kun je een bezoek winnen van Rikki in je klas. Het bezoek is een echt feestje, lees er alles over op de Clavis website.