Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2011

Op 25 januari start de NOT, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling, die tweejaarlijks in de jaarbeurs van Utrecht wordt gehouden. Sinds mijn afstuderen ga ik er al heen, het is werkelijk genieten! De NOT heeft vele stands van bekende en minder bekende bedrijven, uitgevers, instellingen en alles wat maar met het onderwijs te maken kan hebben. Alleen al op het kinderboekenplein kun je uren rondlopen en genieten van nieuwe uitgaven van kinderboeken.

Daarnaast doen de meeste uitgeverijen ook aan aanbiedingen zoals 3 voor € 15,- of leuke posters en kalenders voor een spotprijs. Dus zoek je nog een mooie ‘Max en de wonderstenen’-poster of ben je kikkerfanaat, op het kinderboekplein kun je het allemaal vinden.

Dat klinkt allemaal goed en gezellig, en dat is het ook. Maar het voornaamste is dat je bij de stands van bijvoorbeeld Malmberg of Zwijsen, Rolf of Koksgesto, Schilte of Janssen Fritsen de nieuwste producten kan bekijken en zelfs met de auteurs kan praten. Je kunt er de nieuwste materialen vinden, zoals Peuterplein van Malmberg. Dit is een methode voor kinderdagverblijven of peuterspeelzalen met leuke materialen zoals een schootboek, een liedjescd en leuke prentenboeken.

Probeer ook eens de nieuwste producten van Rolf uit en laat je door de adviseurs inlichten hierover.  Je zult er verder de nieuwste digiborden en software vinden, registratiesystemen, meubilair, onderwijsvakbonden, toetsen, programma’s allemaal binnen handbereik, in één ruimte. Je kunt ook seminars volgen, daar moet je je van tevoren wel voor opgeven. Elke dag zijn er meerdere seminars te volgen met interessante en recente onderwerpen. Bijvoorbeeld “Verhalen vertellen met ICT”,  een seminar die de mogelijkheden bespreekt van de computer bij het vertellen van een verhaal. De spreker laat meerdere mogelijkheden zien en hij geeft aan welke plaats dit krijgt binnen het onderwijs.

Of heb je meer interesse in het volgen van een workshop “Omgaan met moeilijk gedrag”? Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de reden dat sommige leerlingen moeilijk,  regelovertredend gedrag vertonen?
  • Hoe voorkom ik dat probleemgedrag zich voordoet?
  • Wat doe ik als leerlingen agressief worden?
  • Hoe ga ik professioneel om met emotionele ouders?

Lees op de site van de NOT welke seminars er nog meer beschikbaar zijn en meld je nu gratis aan. Ik vind de NOT echt een geweldige ervaring. Eentje die je zeker een keer meegemaakt moet hebben. Ik ga ook, dus misschien kom ik je daar wel tegen?