Boekrecensies: Angelina Ballerina, één-vijf-veel en Met de herfstwind mee

Jullie kennen mij natuurlijk het beste als juf Sanne en de meeste recensies die ik plaats zijn vanuit mijn expertise als juf. Dat is deze keer eens anders! Ik ben namelijk ook moeder van twee en de oudste, Lily, zit sinds kort op ballet. Haar oma heeft jaren op ballet gezeten en danst nu graag met haar kleindochter de hele kamer rond.

Wat heeft dit met een boekrecensie te maken denk je misschien? Ik was laatst een weekend op de Veluwe, en wel bij het geweldige museum Kröller Müller, ik zocht nog even in de museumwinkel naar een cadeau voor mijn dochter en wat vond ik daar? Een boek over ballet, en niet zomaar een boek! ANGELINA BALLERINA!

Nu even serieus, het boek heeft de schattige, enigszins romantische tekeningen die we gewend zijn. Een ultiem meisjesboek met een roze kaft en geweldige verrassingen aan de binnenkant. Het verhaal gaat natuurlijk over Angelina en haar vriendin Alice. Oma is jarig en ze willen haar verrassen met een voorstelling. Het verhaal eindigt eigenlijk niet echt.

De laatste bladzijde is een heus theater waarvan de achtergrond ook nog kan worden veranderd in 4 verschillende settings. De rechterzijde van het boek bevat een enveloppe met de figuurtjes Angelina. Alice en Henry en veel verschillende jurken en verkleedmateriaal. Er zit ook een standaard bij zodat de poppetjes echt kunnen blijven staan in het theater. De poppetjes zijn redelijk stevig, de jurken prachtig maar het blijft natuurlijk wel kwetsbaar. Er zitten ook verschillende stickertjes bij zodat uw kind de pagina kan opvrolijken.

Dit boek is echt ontzettend leuk voor fans van ballet en Angelina. Leuk als Sintsuggestie, en daarom wilde ik deze even met jullie delen!

Angelina Ballerina, De grote verjaardagsvoorstelling is te koop bij de Vier Windstreken


Een ander boek dat ik even onder jullie aandacht wil brengen, ook met het oog op de kinderboekenweek, is ‘Eén, vijf, veel van Kveta Pacovska. Een zeer artistiek boek waar je niet ophoudt met tellen. Het boek heeft mooie stevige pagina’s, met steeds weer een nieuwe verrassing. Achter flapjes of stippen die echt voelbaar zijn komen cijfers en hoeveelheden steeds aan bod. Elke keer als je het boek bekijkt, ontdek je weer nieuwe grappige elementen die constant met tellen te maken hebben. Het is een vrolijk boek met vrolijke kleuren en figuren.

één-vijf-veel is te koop bij bol.com


En nog een tip voor de herfst: Anne Möller – Met de herfstwind mee.

Altijd ben ik op zoek naar leuke boeken. Zodra de blaadjes van de boeken beginnen te vallen krijg ik jeuk en kan ik niet wachten tot we in de klas weer beginnen te werken rond dit heerlijk seizoen! Dit boek is werkelijk een aanrader voor de kleuterklas. Het zijn prachtige schattige tekeningen. Het boek neemt je mee in de herfst als 10 blaadjes van een boom afwaaien. De blaadjes worden gevolgd, wat gebeurt er allemaal met ze? Er volgt een korte vertelling en het eindigt met een nieuw begin. Op de laatste pagina staat nog een knutselsuggestie. Het boek probeert de kinderen ook wat te leren en dat vinden wij juffen en meesters altijd prettig, niet waar?

Met de herfstwind mee is te koop bij bol.com