Boekrecensie: Koken met Vera van Marjolein Bastin

De kinderboekenweek van 2009 begint op 7 oktober met het thema: Aan tafel! – Eten en snoepen in kinderboeken. Daarom wat boekentips voor een gegarandeerd succes, thuis of op school.

Ik ben op zoek gegaan naar leuke en misschien minder bekende titels zodat ik je wat meer kan verrassen. Bij sommige boeken geef ik lessuggesties om je op gang te helpen.

De tweede recensie gaat over het boek “Koken met Vera” van  Marjolein Bastin.

Waar gaat het over?
Vera vindt het heerlijk om met haar vriendjes lekkere dingen te maken. Met de recepten uit Koken met Vera kan iedereen het net zo gezellig maken als zij. Er staan 40 recepten in het kookboek, die met een beetje hulp van een volwassene gemakkelijk te maken zijn. Zo maakt Vera de lekkerste havermoutkoekjes, heerlijke bastognecake, en ook heel grappige gerechten zoals kamelenpoep (chocolade met noten, rozijnen en kokos). In verhaalvorm is te lezen hoe de recepten gemaakt moeten worden.

Juf Sanne zegt over dit boek …
Eigenlijk is deze beschrijving heel juist. Koken met Vera is een schattig boek. De recepten beginnen steeds met een verhaaltje en gaan verder in de beschrijving van het maken van het recept.  Zeer geschikt om samen met je kleuter op een woensdagmiddag aan de slag te gaan. De recepten zijn o.a. zoete maar ook hartige gerechten. Ook staat er in het boek hoe je kruiden kan drogen en hoe je zelf limonade maakt. De recepten zijn allemaal simpel beschreven al is ouderlijke hulp bij alle gerechten wel een must.

Wat vooral heel leuk is aan het boek is dat veel recepten weinig ingrediënten behoeven. Het recept “zoete egeltjes” is een uitstekend voorbeeld. Er zijn daar maar drie ingrediënten nodig maar het is een feestje om te maken. De recepten variëren van tussendoortjes tot maaltijden en zijn allemaal geïllustreerd met de lieve tekeningen van Saar, Popje en Vera. Mijn moeder had vroeger de Libelle dus ik ben met deze schattige figuurtjes opgegroeid. Wat leuk dat deze figuren ook in het leven van mijn dochter binnen treden en dan nog wel op zo’n leuke manier d.m.v. koken. Ik verheug mij op heel wat woensdagmiddagen met mijn keukenprinsesje!

Koken met Vera is te koop bij Bol.com voor € 18,95