Boekrecensie: Halloween Circus

31 oktober dan is het weer tijd voor het jaarlijkse Halloweenfeest.

Niet echt een Nederlandse traditie, maar ik merk elk jaar weer een beetje meer dat dit feest ook in Nederland zijn plaats begint te vinden. Mocht je er iets aan doen in de klas, dan heb ik nog een kleine tip voor je:

Er bestaan bijna geen Nederlandse prentenboeken over dit onderwerp, maar uitgeverij De Vier Windstreken heeft een boek uitgebracht met als onderwerp Halloween. Het boek heet Halloween Circus.

Dit boek is geschreven door Charise Neugebauer. Qua taalgebruik wel moeilijk voor de kleuters maar het valt hier en daar enigszins aan te passen. De tekst is op rijm. De prenten zijn mysterieus en apart te noemen. Het boek is gedrukt op mooi papier met een schutblad waar je tekeningen uit het boek weer uit herkent. Op het eerste gezicht was ik niet heel enthousiast over dit boek, maar hoe vaker ik het doorkeek des te enthousiaster ik raakte. Ik keek beter naar de prenten en zag steeds meer. Ook de boodschap aan het eind vind ik een goede afsluiter.

Als je dit boek in de winkel zou tegenkomen zou het misschien niet je eerste keus zijn. Mijn advies is geef het een kans. Ik ben ook zeer benieuwd naar de reacties van de kinderen en hoe zij het boek ervaren.

Halloween Circus is te koop bij bol.com voor € 14,95