Boekrecensie: Finn kookt zelf van Birte Muller

Woensdag 7 oktober is het zover. Dan begint de kinderboekenweek van 2009 met het thema: Aan tafel! – Eten en snoepen in kinderboeken. Reden voor JufSanne.com om je wat boekentips te geven voor thuis of op school.

Ik ben op zoek gegaan naar leuke en misschien minder bekende titels zodat ik je wat meer kan verrassen. Bij sommige boeken geef ik lessuggesties om je op gang te helpen. Veel leesplezier! De derde recensie gaat over het boek “Finn kookt zelf” van Birte Müller …

Waar gaat het over?
Finn begrijpt niet waarom mama zo moeilijk doet over het eten. Hij weet altijd wel iets te verzinnen: chips, of een reep chocola. Maar dat vindt mama geen gezond eten. Als papa en mama een dag weg zijn, grijpt Finn zijn kans. Lekker de hele dag snoepen! Maar dat blijkt toch niet zo leuk te zijn als hij gedacht had, want hij krijgt enorme buikpijn. Als mama weer thuis is, kookt ze voor Finn een gezonde maaltijd, zodat hij er weer helemaal bovenop komt. En dan lust hij wel weer een snoepje …

Juf Sanne zeg over dit boek …
Finn kookt zelf nodigt uit om te praten over gezond en ongezond eten. De tekst is simpel en daardoor meer geschikt voor de jongere kleuters. De platen zijn vrolijk en kleurrijk en spreken voor zich. Het boek zal best wat bij de kinderen los kunnen maken. Wat zouden zij gaan eten als ze het zelf zouden mogen zeggen? Zouden ze hetzelfde doen als Finn?

Lessuggesties n.a.v. het boek Finn kookt zelf
Houd een gesprekje over gezond of ongezond eten. Maar gebruik van de woordkaarten bij het thema “eten” en bepaal met de kinderen wat gezond is en wat niet. Kopieer het bord met bestek op A3 en laat de kinderen zelf een bord met eten maken.

Finn kookt zelf is te koop bij Bol.com voor € 11,95